keltische-knoop

Keltische knopen zijn een variëteit van (meest eindeloze) knopen en gestileerdegrafische voorstellingen van knopen, gebruikt voor versiering, overgenomen door de oude kelten. Deze knopen zijn het meest bekend voor de versiering van christelijke monumenten en manuscripten zoals het boek van kells en de lindisfarne- evangeliën. De Keltische knoop is over het algemeen een knoop zonder begin en zonder einde die staat voor de continuïteit van het leven.

https://nuala-art.nl/product-categorie/keltische-sieraden/keltische-kruis/

Een Keltisch kruis is de combinatie van een christelijk met een cirkel. Het is het karakteriserend symbool van het Keltische christendom en het is een samenvoeging van het christelijk kruis met een heidens zonnerad. De horizontale as staat voor de verbintenis met de arde en de verticale voor een verbintenis met de hemel.

travellers-charm

Een reizigers amulet, een replica van de een steen gevonden in Gotland, Zweden. De achterzijde van dit amulet heeft rune inscripties die letterlijk vertaald: “toekomstige reizen zijn beschermd tegen het kwade” betekenen.

Dahmdorfs spear 

De originele speerpunt was gevonden in Dahmsdorf, Duitsland en dateert terug naar circa 250 na chr. De rune inscriptie verwijst naar de Rune Ranja wat letterlijk de door-boorder betekent oftewel recht op zijn doel af. Speerpunten werden beschouwd als zeer krachtige amuletten.

Triskelion

(ook trinacrie of triskele , afkomstig uit het Oud grieks; “driebenig”) is een symbool bestaande uit 3 gebogen mensenbenen, of, meer in het algemeen, drie verbonden spiralen of elk symbool met driemaal rotatiesymmetrie voorstelling van een rad met drie benen of drie benen in driepas is een al sinds de oudheid een geliefd symbool en wordt in de heraldiek en de symbolenleer, gebruikt. hoe de figuur ook gedraaid wordt, zij zal nooit knielen. De triskelion staat aldus voor onverzettelijkheid en vrijheidszin.

De originele fibula is een replica van originele fibula’s die van oorsprong gedragen werden door de kelten en/of Romijnen op de schouder(s) door de pin door de stof heen te prikken en de cirkel een slag te draaien. Natuurlijk ook te gebruiken als zeer originele piercing! ( grap)

spirall

Grote ronde soort van gesp om gewaden doorheen te draperen. Geeft net even die speciale klassieke middeleeuwse finish aan je outfit. Spiralen, trappatronen en sleutelpatronen zijn dominante motieven in Keltische kunst voor de christelijke invloed op de Kelten, die begon rond het jaar 450. Deze designs vonden hun weg in de vroege christelijke manuscripten en kunstwerken door de toevoeging van afbeeldingen van het leven, zoals dieren, planten en zelfs mensen.

eenhoorn Unicorn

Eenhoorn betekent kracht, zuivering, genezing, wijsheid, zelfkennis, vernieuwing en eeuwig leven. Oorsprong: in de 4 de eeuw v.C. sprak de Griekse historicus Ctesias over een wild dier met genezende krachten en een gedraaide hoorn op zijn voorhoofd. Middeleeuwse mythen vertellen dat het dier enkel kon gevangen worden met de hulp van een maagd die met het dier bevriend was.

chalice-well

een Heilig Geometrisch Teken. Het symboliseert de Cirkel waarin alles zich bevindt. 
De 2 Inner Cirkels symboliseren zowel Mannelijk als Vrouwelijk, Dag en Nacht en Licht en Donker! verdeeld door de ( bloedende)speer, het Mannelijk, dat met het Vrouwelijk Samenkomt.
Het Water is Yzerhoudend en laat een rode kleur na waar het stroomt, vandaar de bloedende speer!!? ook bekend vanuit de oudheid/Christendom, vertellingen van Jozef van Arimethea en Maria Magdalene die de Cup van het laatste Avondmaal naar Avalon zouden hebben gebracht en in Chalice Hill begraven…. 
Dezer dagen is de Chalice Well een druk bezochte plaats van Stilte en Liefde en voor velen ook van Heling, de Rustgevende tuinen zijn een genot voor het oog en de ron is een geliefde plek voor meditatie en integratie!!

Love spoons 

Eeuwenlang sneden jonge mannen uit Wales tijdens de lange winteravonden speciale lepels uit hout, waarmee zij meisjes de liefde verklaarden en hun aanstaande schoonvader wilden overtuigen van hun ambachtelijke vakmanschap. Deze “Love spoons” staan als symbool voor een leven in gezondheid en geluk. Met deze love spoon als geschenk voor je geliefde komen je dromen uit

Blessed be

Blessed be

Het alfabet van de oghams was volgens legendes ontstaan door de keltische god Ogmios. God van de wijsheid. Ogham karakters zijn enkel en alleen gevonden op de Britse eilanden. Een centrale verticale stam van waaruit korte staafjes naar links rechts of gekruist werden. De meeste inscripties waren magisch, sommige memoriaal of een goddelijke aanroep. Deze hanger betekent : “Blessed be” Een groet , vaarwel en/of blessing in de wicca traditie.

Bind Runes

Runes: Het runenschrift (kortweg runen) is het oudst bekende schrift gebruikt door de Germaanse volkeren van Noord-Europa, Groot-Brittannië, Scandinavië en IJsland vanaf de tweede of de derde eeuw tot de zestiende of zeventiende eeuw. Het bestaat uit letters samengesteld uit meestal rechte en hoekige lijnen die gemakkelijk in bijvoorbeeld steen of hout kunnen worden gekrast.

Deze Bind rune zorgt voor bescherming . De rune Algiz houdt vijandige krachten bij je weg terwijl de rune Sowulo ervoor zorgt dat de drager levenskracht ontvangt om innerlijke kracht te verzamelen.

libelle

De libel is een dier dat door velen bijzondere krachten wordt toegedicht. Van Japan tot Zweden komt de libel voor in verhalen en tradities en bij de indianen op het Amerikaanse continent geldt ze als totem. Als totemdier staat de libel voor transformatie en de gave om je aan omstandigheden te kunnen aanpassen. Als de libel in je leven verschijnt, wordt van je gevraagd om na te denken over illusies en slechte gewoonten en om speelser in het leven te staan. De libel staat voor de diepere betekenis van het leven, dat wat onder de oppervlakte te vinden is.

Hamsa

Hamsa

De Hamsa Hand is een oude Midden-Oosten amulet symboliseert de Hand van God. In alle geloven is het een beschermend teken. Het brengt het is eigenaar geluk, geluk, gezondheid en geluk. Hamsa de hand heeft een breed scala van verschillende spellingen die hamsa, hamsa, hamsa, en Khamsa omvat. Het is ook geïdentificeerd als de Hand van Miriam, Aaron en zus van Mozes, en de hand van Fatima.