Keltische knoop

Keltische knoop

Keltische knopen zijn een variëteit van (meest eindeloze) knopen en gestileerdegrafische voorstellingen van knopen, gebruikt voor versiering, overgenomen door de oude kelten. Deze knopen zijn het meest bekend voor de versiering van christelijke monumenten en manuscripten zoals het boek van kells en de lindisfarne- evangeliën. De Keltische knoop is over het algemeen een knoop zonder begin en zonder einde die staat voor de continuïteit van het leven.

Keltisch kruis
St Piran kruis (XP25)
Een Keltisch kruis is de combinatie van een christelijk met een cirkel. Het is het karakteriserend symbool van het Keltische christendom en het is een samenvoeging van het christelijk kruis met een heidens zonnerad. De horizontale as staat voor de verbintenis met de arde en de verticale voor een verbintenis met de hemel.

travellers charm
Travellers charm Bronzen hanger (BZP50)
Een reizigers amulet, een replica van de een steen gevonden in Gotland, Zweden. De achterzijde van dit amulet heeft rune inscripties die letterlijk vertaald: “toekomstige reizen zijn beschermd tegen het kwade” betekenen.

Dahmdorfs spear

Dahmdorfs spear

Dahmdorfs spear

De originele speerpunt was gevonden in Dahmsdorf, Duitsland en dateert terug naar circa 250 na chr. De rune inscriptie verwijst naar de Rune Ranja wat letterlijk de door-boorder betekent oftewel recht op zijn doel af. Speerpunten werden beschouwd als zeer krachtige amuletten.

Triskelion
Bevelled triscele hanger (PN690)Triskelion

(ook trinacrie of triskele , afkomstig uit het Oud grieks; “driebenig”) is een symbool bestaande uit 3 gebogen mensenbenen, of, meer in het algemeen, drie verbonden spiralen of elk symbool met driemaal rotatiesymmetrie voorstelling van een rad met drie benen of drie benen in driepas is een al sinds de oudheid een geliefd symbool en wordt in de heraldiek en de symbolenleer, gebruikt. hoe de figuur ook gedraaid wordt, zij zal nooit knielen. De triskelion staat aldus voor onverzettelijkheid en vrijheidszin.

Fibula
Large Celtic penannular Fibula (PB162)
De originele fibula is een replica van originele fibula’s die van oorsprong gedragen werden door de kelten en/of Romijnen op de schouder(s) door de pin door de stof heen te prikken en de cirkel een slag te draaien. Natuurlijk ook te gebruiken als zeer originele piercing! ( grap)

spiraal ( gesp voor sjaals )
Spirals large (SS16)
Grote ronde soort van gesp om gewaden doorheen te draperen. Geeft net even die speciale klassieke middeleeuwse finish aan je outfit. Spiralen, trappatronen en sleutelpatronen zijn dominante motieven in Keltische kunst voor de christelijke invloed op de Kelten, die begon rond het jaar 450. Deze designs vonden hun weg in de vroege christelijke manuscripten en kunstwerken door de toevoeging van afbeeldingen van het leven, zoals dieren, planten en zelfs mensen.


Tree of Life

PN810

De energie van de bron van de Tree of Life

De Tree of Life (wereldboom) representeert het centrum van het universum en de 4 assen (windrichtingen) waar omheen alles evolueert. Ook de mens als spiritueel wezen heeft een centrum, het centrum van je hart (yax’kin) correspondeert met de kern van je innerlijke wereldboom.

De boom is in eerste instantie een perfect symbool voor het leven zelf. Met zijn wortels in de aarde heeft hij contact met de onderwereld. Met zijn takken reikt hij naar de hemel. Hij is een bemiddelaar tussen goden en mensen.

Verder symboliseert de levensboom het eeuwige leven: het uitbotten in de lente, de weelderige groei in de zomer,vruchten en verval in de herfst en de rust tijdens de winter. De cirkel is jaar in jaar uit rond. De levensboom vinden we  als ornament in vensters van boerderijen, vooral in ramen boven de voordeur. Daar zou hij boze geesten afweren.

Unicorn

Eenhoorn hanger
Eenhoorn betekent kracht, zuivering, genezing, wijsheid, zelfkennis, vernieuwing en eeuwig leven. Oorsprong: in de 4 de eeuw v.C. sprak de Griekse historicus Ctesias over een wild dier met genezende krachten en een gedraaide hoorn op zijn voorhoofd. Middeleeuwse mythen vertellen dat het dier enkel kon gevangen worden met de hulp van een maagd die met het dier bevriend was.

Chalice well
BZP56

een Heilig Geometrisch Teken. Het symboliseert de Cirkel waarin alles zich bevindt.
De 2 Inner Cirkels symboliseren zowel Mannelijk als Vrouwelijk, Dag en Nacht en Licht en Donker! verdeeld door de ( bloedende)speer, het Mannelijk, dat met het Vrouwelijk Samenkomt.
Het Water is Yzerhoudend en laat een rode kleur na waar het stroomt, vandaar de bloedende speer!!? ook bekend vanuit de oudheid/Christendom, vertellingen van Jozef van Arimethea en Maria Magdalene die de Cup van het laatste Avondmaal naar Avalon zouden hebben gebracht en in Chalice Hill begraven….
Dezer dagen is de Chalice Well een druk bezochte plaats van Stilte en Liefde en voor velen ook van Heling, de Rustgevende tuinen zijn een genot voor het oog en de ron is een geliefde plek voor meditatie en integratie!!

Love spoons

Eeuwenlang sneden jonge mannen uit Wales tijdens de lange winteravonden speciale lepels uit hout, waarmee zij meisjes de liefde verklaarden en hun aanstaande schoonvader wilden overtuigen van hun ambachtelijke vakmanschap. Deze “Love spoons” staan als symbool voor een leven in gezondheid en geluk. Met deze love spoon als geschenk voor je geliefde komen je dromen uit

Blessed be

Het alfabet van de oghams was volgens legendes ontstaan door de keltische god Ogmios. God van de wijsheid. Ogham karakters zijn enkel en alleen gevonden op de Britse eilanden. Een centrale verticale stam van waaruit korte staafjes naar links rechts of gekruist werden. De meeste inscripties waren magisch, sommige memoriaal of een goddelijke aanroep. Deze hanger betekent : “Blessed be” Een groet , vaarwel en/of blessing in de wicca traditie.

Hei Matau; Maori vis haak ,

Hei Matau; Maori vis haak ,

,

Volgens de Maori legende werd verteld dat een vis werd gevangen door een vishaak gemaakt van het kaakbeen van je grootmoeder. De Hei matau symboliseert deze haak en staat  volgens de Maori voor: Hun land, goede gezondheid, voorspoed, kracht en veilig reizen over water

Libelle
Libelle Hanger (PN721)

Als een schepsel van wind staan zij voor veranderen. Als een schepsel van water vertegenwoordigen zij ‘een droom’.

Elf
Celtic fairy hanger (PN612)

mythisch wezen uit de Germaanse en Noorse mythologie en wordt ook in de Europese folklore beschouwd als een licht- of natuurgeest (zie beschermgeest) met bovennatuurlijke krachten.